Sawan Sembuh Dengan Minum Zamzam


Terjadinya telaga Zamzam itu sendiri merupakan kejadian yang penuh mukjizat, hasil pengorbanan Nabi Ibrahim dalam mematuhi perintah Allah swt.

Air Zamzam merupakan air yang penuh kebaikan dan hikmah dikurniakan oleh Allah swt kepada umat Islam didunia ini dan ia tidak pernah kering sejak ribuan tahun dahulu walaupun digunakan oleh berjuta-juta umat Islam saban tahun.

Kebaikan dan mukjizat tersebut bukan sahaja dapat dinikmati oleh umat Islam tetapi juga dialami oleh hamba-hambanya yang terpilih walaupun belum lagi Islam.
Inilah yang dialami oleh seorang pembantu rumah yang bernama Raju berasal dari Sri Lanka yang bekerja di Arab Saudi. Penyakit sawan yang dihadapinya selama 15 tahun sembuh setelah minum air Zamzam.

 

Setelah penyakitnya sembuh, Raju kemudian mengucapkan dua kalimath syahadah dan menukar namanya menjadi Farida.
Kejadian bermula apabila majikannya membawa air Zamzam dari Kota Mekah. Majikan beliau meminta Raju minum air yang dipercayai berkhasiat menyembuhkan pelbagai penyakit dengan kadar yang banyak. Maha suci Allah, setelah dua minggu secara rutin meminum air Zamzam, penyakit Raju hilang.
“Pembantu ini terus meminum air Zamzam selama hampir dua minggu. Lalu, doktor memberitahu penyakit sawannya itu sembuh,” laporan dari sebuah akhbar Saudi, Sharq seperti dilaporkan oleh emirates247.com.


Lankan housemaid claims epilepsy cure after drinking Zamzam water; converts Report says woman converts after recovery

A Sri Lankan housemaid in Saudi Arabia converted to Islam after she was cured of epilepsy by drinking Zamzam water for nearly two weeks.Newspapers in the Gulf Kingdom said the maid’s employer brought her Zamzam water from the western Saudi town of Makkah and asked her to drink as much as she can.“The maid kept drinking Zamzam for nearly two weeks. Afterwards, she was told by doctors that she had been cured of epilepsy, which she had suffered for more than 15 years,” the Saudi Arabic language daily Sharq said.In a report from the northwestern town of Hail, the paper said maid decided to convert to Islam and changed her name from Raju to Farida.

Sumber;

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 55,914 other followers

%d bloggers like this: